01

Kalkınma Yatırım Bankası Faaliyetleri

TKYB, güçlü sermaye yapısı ve uluslararası finans kuruluşları ile kurulan stratejik iş birlikleri sayesinde, Türkiye’nin ekonomisine katma değer sağlayacak ve sürdürülebilir kalkınmayı hızlandıracak geniş kapsamlı finansman çözümleri sunmaktadır.

Bankamız, yatırım bankacılığı hizmetleri ile birlikte, önemli projelere finansal danışmanlık, sermaye piyasaları danışmanlığı ve birleşme ve satın alma danışmanlığı sağlamaktadır. Bu faaliyetler, Türkiye’nin ekonomik büyüme hedeflerine katkı sağlama ve ülkenin sürdürülebilir kalkınmasını hızlandırma amacı gütmektedir.

TKYB’nin ana faaliyet alanları ve stratejik hedefleri, Kalkınma Bankacılığı, Yatırım Bankacılığı ve Türkiye Kalkınma Fonu olarak üç ana başlıkta belirlenmiştir.

Bu başlıkların her biri, ekonomik büyüme ve sürdürülebilir kalkınmayı teşvik etmek ve hızlandırmak amacıyla farklı yaklaşımlar ve çözüm yolları sunmaktadır.

Kalkınma Bankacılığı

Banka’nın ülkemizin sürdürülebilir kalkınma hedefleri doğrultusunda finansal yapıları ve ürünleri tasarlama ve sunma hedefleri bulunmaktadır. Bu bağlamda, Banka’nın kalkınma bankacılığı faaliyetleri altında öncelikli hedefleri aşağıdaki şekilde sıralanabilir:

  1. Kalkınma stratejilerinde belirtilen dış ticaret açığı olan, yüksek ithalat bağımlılığına sahip ve istihdam ile döviz gelirine olumlu katkıda bulunan öncelikli alanlar için finansal araçları genişletmek.

  2. Ülkemizin sürekli büyümesine destek olmak, yatırımları canlandırmak ve teşvik etmek amacıyla projelerin mali yapısına ve nakit hareketlerine uygun kredilerle birlikte, en uygun yatırım bankacılığı hizmetlerini sunarak finansman imkanı tanımak.

  3. Düşük karbonlu ekonomiye adapte olma, iklim değişikliklerine karşı hareket, bilinçli üretim ve tüketim, yoksulluğun sona erdirilmesi ve dünyamızın korunması gibi sürdürülebilir gelişim hedeflerini ilerleten projelere destek vermek.