01

Bir Bakışta Kalkınma Yatırım Bankası

Sermayesinin %99,08’i Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanlığı’na ait olan Kalkınma ve Yatırım Bankası’nın arkasında güçlü kamu desteği, güvencesi ve inancı bulunmaktadır.

Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası, Türkiye’nin sürdürülebilir kalkınmasına katkıda bulunmak amacıyla 1975 yılından bu yana faaliyet gösteren bir finans kuruluşudur. Sanayi, enerji, eğitim, sağlık ve altyapı gibi stratejik öneme sahip öncelikli sektörlerde faaliyet gösteren şirketlere finansman desteği sağlama misyonuyla hareket etmektedir. Banka, özel hukuk düzenlemelerine tabi bir anonim şirket statüsünde faaliyetlerini sürdürmektedir.

Banka’nın sağlam temeller üzerine inşa edilmiş istikrarlı bir yapıya sahip olması, Türkiye’nin kalkınma hedeflerine ulaşmasında kritik bir rol oynamaktadır. Banka, 27 Kasım 1975’te Devlet Sanayi ve İşçi Yatırım Bankası adı altında kurulmuş ve bu tarihten itibaren çok sayıda sektörden firmaların yatırımlarını gerçekleştirmelerine yardımcı olarak uzun vadeli kaynakları ile stratejik görevler üstlenmiştir.

Banka, güçlü ve deneyimli yapısı ile hizmetlerine devam etmekte ve gerekli olan her alanda finansal ve teknik destek sunmaktadır. Türkiye’nin yapısal dönüşümüne ve sermayenin geniş kitlelere dağılmasına katkıda bulunmayı hedeflemektedir. Bu amaçla, kredi desteği, sermaye desteği, yatırım bankacılığı ortaklık, öz sermaye finansmanı ve danışmanlık hizmetlerini sunduğu girişimlerden sanayi şirketlerine ve KOBİ’lere kadar bir dizi şirkete hizmet vermektedir.