04

Giriş

Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası, 2022 yılında öncelikli konularını çifte önemlilik (double materiality) perspektifiyle gözden geçirmiştir. Bu çerçevede Banka, her sene yaptığı gibi tüm paydaş gruplarından ilgili konularla ilgili görüş almış ve önceliklendirme analizine girdi sağlamıştır.

Banka entegre bir bakış açısıyla hareket etmekte ve sürdürülebilirlik stratejisiyle uyumlu şekilde paydaşların öncelikli konularıyla ilgili fikirlerini almayı ve beklentilerini karşılamak adına adımlar atmaya büyük önem vermektedir.

Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası, düzenli olarak çeşitli iletişim kanallarıyla tüm paydaş gruplarıyla temas kurarak farklı paydaşların önceliklerini, ihtiyaçlarını ve Banka’dan beklentilerini dikkate alarak değer yaratma odaklı çalışmaktadır.

2022 yılı Entegre Raporu hazırlık sürecinde, Banka tüm paydaş gruplarının öncelikli konularla ilgili görüşlerini almış ve bu değerlendirmeler önceliklendirme analizine katkı sağlamıştır.

Öncelikli konular, Banka stratejisi, iç paydaşların görüşleri, öncelikli dış paydaşların görüşleri ve dış çevre analizi sonuçlarına dayanarak belirlenmiştir.

Bu süreçte, Banka stratejisinin şekillendiği odak alanlar altındaki öncelikli konular belirlenmiş ve iç ve dış paydaşlarla paylaşılarak görüş ve yorumları öğrenilmiştir.

Ayrıca, Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası’nın onların adına değer yaratacak çözümlere ulaşabilmek için hangi hedefler koyması gerektiği konusunda fikir sahibi olunmuştur. Bu değerlendirmeler, ulusal ve uluslararası kuruluşların yayımladığı raporlar da dikkate alınarak şekillendirilmiştir.