04

Önceliklendirme Matrisi

Banka, toplamda 13 konuyu öncelikli konuları olarak belirlemiştir. Bu konular nezdinde anket çalışması yapmış ve paydaşlarından konuları TKYB için puanlandırmalarını istemiştir. İç ve dış paydaşlara iletilen bu anketlere toplamda 100 adet yanıt alınmıştır.

Bu cevaplardan alınan içgörüyle birlikte küresel ve sektörel trendler, Banka’nın kendi stratejisi ve Üst Yönetimden alınan görüşler, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Sürdürülebilir Bankacılık Stratejik Planı, Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları, Küresel Ekonomik Forumu’nun (World Economic Forum – WEF) her sene yenilediği Küresel Risk Raporu, Sürdürülebilir Muhasebe Standartları Kurulu (Sustainable Accounting Standarts Board – SASB) ve Morgan Stanley Capital International (MSCI) tarafından verilen sektöre özgü önceliklendirilmesi gerektirilen konular da göz önünde bulundurulmuştur.

Yukarıda belirtilen referanslardan alınan içgörü ile birlikte Banka 13 adet öncelikli konusunu birinci, ikinci ve üçüncü öncelikli olacak şekilde sıralamıştır.

Önceliklendirme Matrisi

Birincil Öncelikli Konular

1

İklim Değişikliği ve Çevresel Etki

2

Sürdürülebilir Finansman

3

Banka Portföyü ve ÇSY Risklerinin Yönetimi

İkincil Öncelikli Konular

4

Etik, İnsan Hakları ve Yolsuzlukla Mücadele

5

Müşteri Memnuniyeti ve Danışmanlık

6

Çalışanların Gelişimi, Sağlığı ve Esenliği

7

Yetkin İnsan Sermayesi

8

Sosyal ve Çevresel Etkiye Dayalı Yatırımlar

9

Kapsayıcı Büyüme ve Finansal Performans

Üçüncül Öncelikli Konular

10

Kurumsal Yönetim ve Şeffaflık

11

Dijital Dönüşüm ve İnovasyon

12

Siber Güvenlik ve Veri Gizliliği

13

Paydaş Kapitalizmi ve İş Birlikleri