01

Bir Bakışta Kalkınma Yatırım Bankası

Dönüşüm Süreciyle Oluşturulan Güçlü Bir Yapı

Banka, kuruluş amacı doğrultusunda birçok işçi şirketinin kuruluşuna iştirak etmiş, finansman ve danışmanlık desteği sağlamıştır. Bazı büyük imalat sanayi kuruluşlarının kurucu ortağı olarak sermayeye katkıda bulunmuştur.

1988’de ismi Türkiye Kalkınma Bankası A.Ş. olarak değiştirilen ve sanayi dışı sektörlere de finansmanı mümkün hale getirilen Banka, sağladığı kaynaklar ile istikrarlı ve güçlü bir ekonomi için rekabetçi ve verimli üretime önemli destekler sağlamıştır.

2018 yılında kanun değişikliği ile Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası olarak yeniden yapılandırılan ve 2019’da genel merkezini Ankara’dan İstanbul’a taşıyan Banka, dönüşüm sürecinde özel sektörden deneyimli kadrolarla organizasyon yapısını güçlendirmiştir.

Yatırım Bankacılığı ve Türkiye Kalkınma Fonu hizmetlerini kapsamına alan Banka, sürdürülebilir kalkınmada alternatif finansman araçlarını ekonomiye sunmayı, Türkiye sermaye piyasalarını çeşitlendirmeyi ve derinleştirmeyi misyonlarına dahil etmiştir.

Türkiye Kalkınma Fonu ile birlikte, teknoloji girişimlerine ve kalkınmada öncelikli alanlarda faaliyet gösteren firmalara kaynak sağlayarak hizmet yelpazesini daha da genişletmiştir.

Banka, 1975’ten bu yana Türkiye’nin 2023 hedefleri ve Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’na odaklanarak sürdürülebilir kalkınmanın finansmanına yönelik çalışmalarını sürdürmektedir. Uzman ve deneyimli kadrosuyla birlikte uluslararası bankacılık standartlarına hakim olan Banka, yenilikçi ürün ve hizmetleriyle yatırımcılara destek sunmaktadır.