Kalkınma Yatırım Bankası, çalışanlarının mesleki ve kişisel gelişimlerini desteklemek amacıyla belirli eğitim programları hazırlayarak çalışanlarına sunmaktadır. Bu eğitimler; bulunulan görev, bu görevin gerektirdiği yetkinlikler ve kariyer haritaları doğrultusunda planlanmaktadır.
Çalışanların Gelişimine Sunulan Katkı
Kalkınma Yatırım Bankası, her zaman çalışanlarının gelişimini ve bilgilerin güncel tutulmasını önemsemektedir. Bu kapsamda, Banka bünyesinde bulunan kaliteli iş gücünü daha da geliştirmek amacıyla, 2019 yılında 82 adet sınıf eğitimi düzenlenmiş ve bu eğitimlere 970 katılım sağlanmıştır. Bunların yanı sıra düzenlenen 17 adet e-eğitime 965 katılım olmuştur. Yurt içi ve yurt dışında organize edilen 8 adet konferans ve kongreye 22 çalışan iştirak etmiştir.
Banka’nın üst düzey yöneticileri ile eğitim ihtiyaç analizleri yapılarak, çalışanların kariyerleri için gerekli olduğu tespit edilen teknik ve kişisel gelişim eğitimleri, yıllık planlamalar çerçevesinde kendilerine sunulmaktadır.
Kalkınma Yatırım Bankası’nın çalışanlarının gelişimini desteklemek adına kullandığı online eğitim portalı tüm çalışanların erişimine açıktır ve zorunlu eğitimler bu platform üzerinden çalışanlara iletilmektedir. Bu çerçevede, her yıl Çevre Farkındalık ve Bilinçlendirme Eğitimi ve Sera Gazı Envanteri Standardı Temel Bilgilendirme Eğitimi verilmektedir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen Sıfır Atık Projesi Eğitimi, Çevre Farkındalık ve Bilinçlendirme Eğitimi kapsamındadır. Bu eğitim sadece Banka çalışanlarına değil taşeron çalışanlarına da sağlanmaktadır.
Kalkınma Yatırım Bankası’nda yıllık eğitim ihtiyaç analizi Kasım-Aralık ayları içerisinde gerçekleştirilmekte, analiz yapılırken her birimin ilgili üst düzey yöneticisi ile ekip ihtiyaçları gözden geçirilmektedir. Sürdürülebilir eğitim mantığıyla hem iç hem de dış kaynaklar verimli bir şekilde kullanılmaya çalışılmaktadır.
Kalkınma Yatırım Bankası, çalışanlarının mesleki ve kişisel gelişimlerini desteklemek amacıyla belirli eğitim programları hazırlayarak çalışanlarına sunmaktadır. Bu eğitimler; bulunulan görev, bu görevin gerektirdiği yetkinlikler ve kariyer haritaları doğrultusunda planlanmaktadır. Banka içinde sahip olunan teknik bilgi birikimi sayesinde iç kaynaklarla tasarlanan özel eğitimler de programın parçası olarak kullanılmaktadır. Eğitim, seminer ve konferans edinimlerinin sunum platformlarıyla paylaşılması desteklenmekte, profesyonel bilgi ve vizyonun daha çok çalışana ulaşması sağlanmaktadır. Çalışanların gelişimi, memnuniyeti ve mutluluğu ön planda tutularak yapılan planlama ile 2019 yılında kişi başına ortalama 47,65 saat eğitim verilmiştir.
Kalkınma Yatırım Bankası, eşit fırsatlara ve çeşitliliğe odaklanan, yüksek performansı ve teknik birikimi destekleyecek bir ortamın yaratılması amacıyla adil ve şeffaf bir yönetim ve değerlendirme politikası izlemektedir. Bu doğrultuda, performans sistemi ile bağlantılı bir Kariyer Modeli uygulanmaktadır. Tüm Banka çalışanları yatay veya dikey kariyer gelişimini desteklemek üzere pek çok açıdan değerlendirilmekte, uygun gelişim programları ile desteklenmekte ve izlenmektedir. Banka’da Yetenek Yönetimi süreçleri, iş stratejileri ile paralel olarak oluşturulmakta; iş kollarının ihtiyaç duyduğu ‘yetenekler’ belirlenmekte, Banka’ya kazandırılmakta ve geliştirilmektedir. Bu sayede, geleceğin yöneticileri doğru yatırımlar ve uygulamalarla Banka vizyonu doğrultusunda yetiştirilmektedir.
Kalkınma Yatırım Bankası, çalışanlarına sağlamış olduğu eğitimlerin iyileştirilmesi ve geliştirilmesi amacıyla 2020 yılının ilk çeyreğinde iç eğitmen projesini hayata geçirecektir. Bu proje kapsamında, her birimden konusuna hakim çalışanların uzmanlık alanlarında eğitimler verebilmesi için bir dizi eğitim almaları tasarlanmıştır. Böylece Banka içi eğitim kapasitesinin artırılması, iç kaynağın etkili ve verimli bir şekilde kullanılması hedeflenmektedir. Öte yandan, 2020 yılı içerisinde üst düzey yöneticilerin katılımı için liderlik eğitimi planlanmıştır.